Glasmästeriarbeten

När olyckan varit framme eller när du helt enkelt vill fräscha upp och sätta in nya glas i dina befintliga bågar så löser vi det. Vi har ett stort lager av standardglas vilket gör att vi snabbt kan ersätta trasigt eller skadat glas.

Om det är isolerglas du vill ha samarbetar vi med flera ledande leverantörer vilket gör att vi kan erbjuda snabb leverans och montage.

Proglas erbjuder också omkittning av fönster samt byte av innerglaset i kopplade fönsterbågar till energiglas för bättre isolering.


Inredningsglas

Att använda glas som ett designelement är populärt, både i hemmet och i offentliga miljöer. Proglas erbjuder allt från glashyllor, måttanpassade speglar och duschväggar till bastuglas, partier till garderobsskjutdörrar och moderna glasdetaljer till köket. Här sätter bara din egen kreativitet gränserna.

 


BRANDGLAS

Proglas har ett nära samarbete med flertalet större glasleverantörer inom brandskyddsglas. Detta ger oss möjlighet att leverera glas för samtliga förekommande brandklasser. Våra brandglas skyddar mot brand, rök, värmestrålning och giftiga gaser. Allt för att du ska känna dig trygg.

 


SÄKERHETSGLAS

Med säkerhetsglas skapar du interiörer med fri genomsikt och rikligt med dagsljus. Våra säkerhetsglas är härdade och/eller laminerade i olika kombinationer för att passa dina behov. Proglas levererar säkerhetsglas till fasader, tak, golv, dörrar, entrépartier, trapp- och balkongräcken, uteplatser, balustrader, mellanväggar, spegelväggar, duschkabiner, bastu, inredningar till badrum och kök med mera.


ENERGIGLAS

Med hjälp av energiglas sänker du energiförbrukningen och din miljöpåverkan. Du får ett bättre inomhusklimat genom minskat kallras och strålningsdrag och samtidigt reduceras behovet av uppvärmning vilket givetvis i sin tur ger en lägre energikostnad.


ISOLERGLAS

Isoleras är beteckningen för 2 eller 3-glaskonstruktioner med distansprofil och med möjlighet till gas mellan glasen för ytterligare förbättring av u-värdet. 

De flesta isolerglas är idag multifunktionella, dvs. ett flertal olika egenskaper såsom solskydd, bullerskydd, inbrottsskydd m.m. har kombinerats i samma glas för att ge ett isolerglas som är så effektivt
som möjligt.


SJÄLVRENGÖRANDE GLAS

Ett självrengörande glas innebär mindre rengöring och renare, snyggare fönster. Tekniken tar vara på naturens egna krafter för att hålla det fritt från organisk smuts. Det självrengörande glaset kan du få som enkelglas eller byggas in i en isolerruta.

Hemligheten ligger i glasets beläggning som bryter ner organisk smuts. Regn eller vatten som träffar glaset sprids ut jämnt över en större yta, och när vattnet sedan spolas bort försvinner smutsen. Beläggningen verkar kontinuerligt och får smutsen att spolas bort varje gång det blir blött.


Proglas_Trollhättan_2016-4423.jpg

LJUDREDUCERANDE GLAS

Ljudreducerande glas bidrar till en lugnare innemiljö. Genom ökad tjocklek, laminering, flerglaskonstruktioner och asymmetrisk uppbyggnad får man ett mycket bra ljuddämpande glas. Vanligast är att använda ett laminerat glas med en speciell ljuddämpande folie i isolerglaset.


GLASVÄGGAR

Glas erbjuder fantastiska möjligheter när det kommer till inredning. Med hjälp av glas skapar du moderna miljöer som tar tillvara ljus, rymd och perspektiv.

Ytterligare en fördel med ljudisolerande glasväggar är att man i  kontorslandskap kan skapa lugna avskilda platser som ger arbetsro utan att för den skull stänga ute någon.


FÖNSTER

Proglas har ett stort utbud av fönster. Vi kan tillhandahålla de flesta varianter då vi har egen tillverkning av aluminiumfönster i vår fabrik i Mariestad. Detta innebär att du kan få skräddarsydda fönster för just era behov.

Vi har även ett nära samarbete med Westcoast Windows. Samtliga Westcoast-fönster är underhållsfria och konstruerade i trä med aluminiumbeklädd utsida, vilket ger en mycket lång livslängd. Alla fönster går att anpassa helt efter dina önskemål.

För samtliga typer av fönster finns flera glasalternativ att välja på, vanligast är 2- eller 3-glas isolerruta med innerrutan av energiglas och med argongas i mellanspalten vilket ger fönstret ett lågt u-värde. I de fall det finns personsäkerhetskrav kan du även komplettera med härdat eller laminerat glas för att uppnå de aktuella kraven enligt Boverkets Byggnadsregler.