Alla_Sasonger.jpg

Uterum för alla säsonger

Den svenska sommaren är fantastisk och med ett inglasat uterum på altanen eller balkongen kan du njuta av den längre. Proglas uterums-system finns i en rad olika varianter för olika behov och krav, allt från prisvärda enkel-glasade system som du lätt kan montera själv till helisolerade inglasningspartier för boendemiljö.

Proglas levererar även aluminiumstommar enligt givna mått, och givetvis isolerande tak av kanalplastskivor.


SOMMAR

Med Proglas inglasade uterum kan du njuta av vardag och fest oavsett väderlek. Våra sommarpartier levereras helglasade som standard och glasas med 4 mm härdat säkerhetsglas. Glaset är hela fem gånger starkare än vanligt glas vilket tryggt står emot både naturens krafter och barnens lek.

Våra profiler är kraftiga och mjukt rundade för ett modernt intryck där form och funktion följer varann. I både dörrar och fönster är handtaget integrerat i sidoprofilens hela höjd, hakprofiler mellan luckorna samt borsttätningar bidrar till optimal täthet. Vitlackerade eller naturanodiserade profiler är en smaksak och som ytterligare tillval finns även lackering i valfri RAL/NCS kulör samt glasning med olika specialglas.

 


VÅR & HÖST

Proglas Vår & Höst med isolerglas förlänger den svenska sommaren så att du kan njuta av den från första vårsolen till långt in på hösten. Den något bredare profilen och den robustare känslan som ett isolerglas ger, gör också att du upplever ett exlusivare helhetsintryck av din altaninglasning och bostad.

Tack vare isolerglaset på dessa partier ökar isolerförmågan och du får ett trevligare inneklimat. Med Vår & Höst förvandlas fyra årstider enkelt till två. Samtliga partier levereras helglasade, med handtagsprofilen integrerad längs hela sidoprofilens höjd. Du kan välja mellan vitlackerad eller naturano-diserad ytfinish. Som ytterligare
tillval finns även lackering i valfri RAL/NCS kulör samt glasning med olika specialglas.


VINTERTRÄDGÅRD

För dig som vill använda uterummet året om är Schüco's Wintergarten-system ett givet val. Ett komplett system som inkluderar både vikväggar och skjutpartier. Profilsystemen har bruten köldbrygga och glasas med isolerglas för låga U-värden. Resultatet blir en innemiljö som liknar den du har i övriga huset.

Proglas Schücoprofiler i våra vinterträdgårdar är stabila och rundade. De tunna profilerna ger största möjliga ljusinsläpp och för att få fullgod stabilitet och täthet geras karmarna. Golvprofilerna intergreras med fördel i golvet för att skapa en tröskelfri passage. Dörrarna levereras med låsbart engreppshandtag för att enkelt kunna öppnas och stängas. Din vinterträdgård levereras i valfri RAL/NCS kulör.

 

 

 


Fullisolerat

Varför inte intergrera ditt uterum med övriga huset på ett enkelt sätt? Våra helårs­system från Schüco har låga U-värden och görs energieffektiva genom att de glasas med värmeisolerande 2- eller 3-glas. Proglas tillverkar och levererar fullisolerade glaspartier med lyftskjut- och vikdörrar i välkända Schüco’s profilsystem. Ditt parti levereras i valfri RAL/NCS kulör.

Lyftskjutdörrar
Riktigt stora glasdörrar kan vara tunga att öppna och stänga. Då är lösningen en lyft-skjutdörr. Dörren lyfts lätt upp med handtaget vilket minskar friktionen och gör den enkel att öppna och stänga. När dörren är öppnad till önskat läge fäller du ner handtaget och låser dörren vilket minimerar klämrisker. Lyftskjutdörrar är populära att använda för stora glasytor i exempelvis ytterväggar eller i vinterträdgårdar.

Vikdörrar
Vill du kunna öppna upp i stort sett hela glasväggar är vikdörrar en smidig lösning. Med värmeisolerade vikdörrar kan du öppna upp fasaden till 90%. Dörrarna löper näst intill ljudlöst på hjul nedtill och viks enkelt ihop till smala paket. Du väljer själv om du vill vika dem utåt eller inåt, till höger eller vänster.


LYFTSKJUTPARTIER OCH VIKpartier

Välisolerade lyftskjutpartier och vikpartier i aluminium öppnar nya rum: uterummet blir ett med trädgården, balkongen och terrassen ger dig mer boendeyta. Tack vare aluminiumets utomordentligt goda stabilitet är det möjligt att med mycket smala profiler konstruera stora partier med maximalt ljusinsläpp. 

Vi erbjuder även oisolerade alternativ för exempel invändigt bruk eller enklare uterum. Systemen har samma stilrena design som de isolerade alternativen. Ditt parti levereras i valfri RAL/NCS kulör.